Saltar apartados

PLATAFORMES TECNOLÒGIQUES

PLATAFORMES TECNOLÒGIQUES                                                                              

Les Plataformes Tecnològiques (PT) o Technology Platforms (TP) són agrupacions d'entitats implicades en un sector concret, liderades per la indústria, amb l'objectiu de definir l'Agenda Estratègica Europea (en anglès: SRA) sobre temes estratègicament importants i amb una gran rellevància social, en els quals aconseguir els objectius europeus de creixement, competitivitat i sostenibilitat.

Les Plataformes Tecnològiques exerceixen una funció primordial per a alinear millor les prioritats de recerca de la UE amb les necessitats de la indústria. En elles han de participar tots els elements de la cadena ciència, tecnologia i empresa.

La participació d'universitats, organismes públics de recerca, centres tecnològics, empreses de base tecnològica, d'enginyeria, serveis, fabricació de béns d'equip i usuàries finals de les tecnologies, garanteix que els coneixements generats mitjançant la recerca es transformen en tecnologies i processos i, en definitiva, en productes i serveis comercialitzables.ACORDS

¿Per a què serveixen?

A través de la cooperació dels agents clau en una tecnologia determinada, les plataformes tecnològiques poden definir les prioritats tecnològiques i de recerca necessàries d'aqueix sector a mitjà-llarg termini i coordinar les inversions nacionals i europees, públiques i privada, en R+D, per la qual cosa poden contribuir d'una manera important al desenvolupament de l'Espai Europeu de Recerca.

La importància de les PT resideix que proposa part dels continguts en les prioritats de recerca que la Comissió Europea està engegant.

La UA participa activament en les següents Plataformes Tecnològiques:  

                   
                                  PUJAR ↑

 

  Oficina de Gestió de Projectes Internacionals OGPI


  Universitat d'Alacant
  Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
  03690 Sant Vicent del Raspeig
  Alacant (Spain)

  Tel: (+34) 96 590 3801/3802/1288

  Fax: (+34) 96 590 3803

  Des de 2002 recolzant als investigadors de la UA en la captació i gestió fons europeus per a la investigació

  Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

  Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464